23 Ağustos 2008 Ehliyet Sınavı A1-A2 Sınıfı Soruları-Cevapları

A1-A2 Sınıfı Çıkmış Ehliyet Soruları Yorum Yap

23 Ağustos 2008 Ehliyet Sınavı A1-A2 Sınıfı – Y Kitapçığı ve Z Kitapçığı – İLK YARDIM BİLGİSİ, TRAFİK ve ÇEVRE BİLGİSİ ile MOTOR ve ARAÇ TEKNİĞİ BİLGİSİ soruları ve cevapları…

23 Ağustos 2008 A1-A2 Sınıfı İLK YARDIM BİLGİSİ Soruları-Cevapları

1. Asagidakilerden hangisi kazalara en çok neden olur?
A) Çevre şartlari
B) İklim şartlari
C) insanlar
D) Araçlar

2. Ülkemizde, en çok ölümle sonuçlanan kaza çesidi asagidakilerden hangisidir?
A) Trafik kazası
B) İş kazası
C) Spor kazası
D) Ev kazası

3. Ilk yardim nerede uygulanmaya baslanir?
A) Hastanenin acil servisinde
B) Kaza yerinde
C) Saglik ocaginda
D) Cankurtaranda

4. Kaza yerine ulasan kurtaricinin ilk olarak yapmasi gereken nedir?
A) Yaralilari belirlemelidir.
B) Kazayi yetkililere haber vermelidir.
C) Yaralilari araçtan çikarmalidir.
D) Kendinin ve yaralilarin güvenligini saglamalidir.

5. Asagidakilerden hangisi karin bölgesinde bulunur?
A) Mide
B) Akciger
C) Kalp
D) Yutak

6. İlk yardimci, kaza yapan aracin içerisinden yaralilari çikarmadan önce, asagidakilerden hangisini mutlaka degerlendirmelidir?
A) Yaralilarin üzerinde bulunan giysilerin özelliklerini
B) Aracin yanma veya devrilme tehlikesinin olup olmadigini
C) Araç modelini
D) Yaralilarin cinsiyetlerini

7. İlk yardim çantasinda bulundurulmasi gereken malzemelerin miktari neye göre belirlenir?
A) Sürücünün istegine
B) Mevsim ve yol durumuna
C) Aracin tipi ve içinde bulunacak kisi sayisina
D) Sürücü ve yolcularin saglik durumlarina

8. Asagidakilerden hangisi solunumun durmasina yol açmaz?
A) Zehirli gazlarin solunmasi
B) Soluk yolunun tikanmasi
C) Çok fazla kan kaybi
D) Kol ve bacak kiriklari

9. Solunum durmasi hangi yöntemle tespit edilir?
A) Gez – Göz – Izle yöntemi
B) Bak – Dinle – Hisset yöntemi
C) Ilk – Son – Say yöntemi
D) Hipokrat yöntemi

10. Kalbi çalistigi hâlde solunumu durmus olanlara yapilacak suni solunuma ne kadar devam edilir?
A) 10 dakika
B) 15 dakika
C) Kalbi daha hizli çalisana kadar
D) Hasta kendi kendine soluyuncaya kadar

11. Kendiliginden meydana gelen burun kanamasinda, hastaya hangi pozisyon verilir?
A) Sirtüstü yatirilir.
B) Yüzüstü yatirilir.
C) Yan yatirilir.
D) Oturtulur.

12. Kanamanin oldugu damar parmakla kemik arasinda sikistirilarak kanama durdurulabilir.
bu yöntemin hangi durumda uygulanmasi sakincalidir?
A) Çöken kirik kemik üzerine
B) Boyun bölgesine
C) Bas ve yüz bölgesine
D) Kol ve bacak üzerine

13. Asagidakilerden hangisi, koldaki büyük
kanamalarda uygulanan turnike yöntemidir?
A) Dirsek kismini kalp seviyesinden yukarida tutmak
B) Kanayan yeri kalp seviyesinden asagida tutmak
C) Dirsek ile omuz arasina sikma bagi uygulayarak kani durdurmak
D) Kanayan yere çesitli ilaçlar tatbik etmek

14. Asagidakilerden hangisi bir trafik kazasi sonucu görülen sok belirtilerindendir?
A) Derinin kizarmasi
B) Solunum sayisinin azalmasi
C) Nabiz atisinin güçlü olmasi
D) Vücut sicakliginin azalmasi

15. Asagidakilerden hangisi, bayilmanin kisa tanimidir?
A) Geçici bilinç kaybi hâlidir.
B) Vücut sicakliginin artmasidir.
C) Vücudun su toplamasidir.
D) Nabiz atiminin durmasidir.

16. Ilk yardim yapan kisi yaralinin omuzlarina hafifçe dokunarak “iyi misiniz?” diye sorar.
Bu davranis ile yaralinin hangi durumu kontrol edilir?
A) Agiz içi
B) Gögüs hareketi
C) Bilinci
D) Solunumu

17. Kalp masaji yapilacak olan hasta hangi pozisyonda, nasil zemine yatirilir?
A) Yan yatis pozisyonunda, sert zemine
B) Sirtüstü, sert zemine
C) Yüzüstü, yumusak zemine
D) Yari oturur pozisyonda, yumusak zemine

18. Basindan yaralanan yaraliya asagidakilerden hangisi uygulanir?
A) Soluk yolu açik tutularak sevk edilir.
B) Kanama yoksa bir sey yapmaya gerek yoktur.
C) Yarasi sarilarak uyutulur.
D) Yarali bölgeye sicak pansuman uygulanir.

19. Asagidakilerden hangisi omurga yaralanmasina bagli olarak meydana gelebilir?
A) Sürekli hafiza kaybi
B) Sürekli bulanti ve kusma
C) Yaralanma bölgesinin alt tarafinda felç
D) Agizdan köpüklü kanin gelmesi

20. Yanik yarasi üzerine asagidakilerden hangisi tatbik edilir?
A) Buz
B) Alkol
C) Salça
D) Limon suyu

21. Kiriklarda ilk yardim sirasinda atel uygulamasinin amaci nedir?
A) Tasima esnasinda yaralinin düsmesini Önlemek
B) Yeni kiriklarin olusmasini engellemek
C) Kirigin iyilesmesini hizlandirmak
D) Kirigin çevre dokulara zarar vermesini engellemek

22. Köprücük kemigi kiriklarinda yaralinin hangi bölgesi tespit edilir?
A) Kalça
B)Omuz
C) Gögüs
D) El

23. Omurga yaralanmalarinda yarali sedyede nasil sevk edilir?
A) Oturtularak
B) Yan yatirilarak
C) Sirtüstü yatirilarak
D) Yüzüstü yatirilarak

24. Diz ile ayak arasindaki kemikler kirildiginda uygulanacak distaki atelin boyu ne kadar olmalidir?
A) Topuktan dize kadar
B) Dizden kalçaya kadar
C) Topuktan kalçaya kadar
D) Topuktan koltuk altina kadar

25. Asagidakilerden hangisi burkulmanin tanimidir?
A) Eklemlerde görülen sekil bozuklugudur.
B) Eklem baglari ve yüzeylerinin zedelenmesidir.
C) Eklem yüzeylerinin birbirinden ayrilmasidir.
D) Eklem çevresindeki sismedir.

26. Kaza yerinden, tibbi yardim istenirken asagidakilerden hangisinin bildirilmesine gerek yoktur?
A) Yaralilarin kimliklerinin
B) Yaralilarin durumu ve sayisinin
C) Açik ve net adresin
D) Kaza zamaninin

27. Hangi durumdaki yarali saglik kurulusuna tasinmada birinci derecede önceliklidir?
A) Ayaginda çikik olan
B) Birinci derecede yanigi olan
C) Turnike uygulanan
D) Solunum zorlugu çeken

28. Hangi durumdaki yarali kesinlikle sedye ile tasinmalidir?
A) Kolunda yara ve kirik olan
B) Kaburga kirigi olan
C) Omurga kirigi olan
D) Birinci derecede yanigi olan

29. Egzoz gazi zehirlenmesi ile bayilan hastaya asagidakilerden hangisi uygulanir?
A) Yogurt yedirilir.
B) Açik havaya çikarilir.
C) Kusturulur.
D) Tuzlu su içirilir.

30. Asitten zehirlenen kisiye asagidakilerden hangisinin içirilmesi uygun olur?
A) Limon suyu
B) Tuzlu su
C) Portakal suyu
D) Bol miktarda su

ILK YARDIM BILGISI TESTI BITTI. LÜTFEN CEVAPLARINIZI KONTROL EDIP TRAFIK ve ÇEVRE BILGISI TESTINE GEÇINIZ.

ILK YARDIM BILGISI CEVAPLARI:
1. C
2. A
3. B
4. D
5. A
6. B
7. C
8. D
9. B
10. D
11. D
12. A
13. C
14. D
15. A
16. C
17. B
18. A
19. C
20. A
21. D
22. B
23. C
24. C
25. B
26. A
27. D
28. C
29. B
30. D

23 Agustos 2008 A1-A2 Sinifi TRAFIK ve ÇEVRE BILGISI Sorulari-Cevaplari

1. Asagidakilerden hangisi kara yollarindaki isaretleme standartlarini tespit ve kontrol etmekle görevlidir?
A) Emniyet Genel Müdürlügü
B) Trafik Hizmetleri Baskanligi
C) İl Trafik Komisyonu
D) Karayollari Genel Müdürlügü

2. Trafik zorunluluklari nedeniyle aracin durdurulmasina ne ad verilir?
A) Duraklama
B) Park etme
C) Durma
D) Trafikten men

3. Asagidakilerden hangisi özel amaçli tasitlardan degildir?
A) Televizyon yayin araci
B) Itfaiye
C) Bisiklet
D) Cankurtaran

4. Sekle göre tasit yolunun çizgilerle ayrilmis her bir bölümüne ne denir?
ayrilmis tasit yolu
A) Bölünmüs yol
B) Serit
C) İki yönlü yol
D) Banket

5. Sekildeki duruma bagli olarak asagidakilerden hangisi söylenemez?
ana tali yol
A) 1 ve 2 numarali tasitlar ana yoldadir.
B) 3 ve 4 numarali tasitlar tali yoldadir.
C) 1, 2, 3 ve 4 numarali tasitlar iki yönlü kara yolundadir.
D) 3 ve 4 numarali tasitlar bölünmüs kara yolundadir.

6.
• İki veya üç tekerlekli olabilir.
• Sepetli ve sepetsiz motorlu araçlardir.
• Yük tasimaciliginda kullanilabilir.
Bu bilgiler hangi araca aittir?
A) Motorlu bisiklet
B) Motosiklet
C) Bisiklet
D) Özel amaçli tasit

7. Asagidakilerden hangisi yolun trafige kapanmak üzere oldugunu bildirir?
A) Yesil isiktan sonra yanan sari isik
B) Kirmizi isikla birlikte yanan sari isik
C) Aralikli yanip sönen sari isik
D) Aralikli yanip sönen kirmizi isik

8. Sekildeki kavsakta 1 numarali araca kirmizi isik yanarken, 2 numarali araca yanmakta olan isigin rengi nedir?
kavsak
A) Aralikli yanan kirmizi
B) Kirmizi
C) Yesil
D) Aralikli yanan san

9. Trafik görevlisinin hangi hareketi trafigi yavaslatma talimatidir?

10. Sekildeki trafik isaretini gören sürücü asagida kilerden hangisini yapmalidir?

A) Saga dönüs lambasini yakmahdir.
B) Takip mesafesini azaltmalidir.
C) Yavaslayip, varsa geçme yasagina uymalidir.
D) Yolun solundan gitmelidir.

11. Sekildeki trafik isaretine göre asagidakilerden hangisi yanlistir?

A) Yol yüzeyi arizalidir.
B) Yoldan yavas geçilmesi gerekir.
C) Yolda yapim çalismasi vardir.
D) Yolda tümsek vardir.

12. Sekildeki trafik isareti neyi ifade eder?

A) Kontrolsüz kavsagi
B) Dönel kavsak yaklasimini
C) Demir yolu geçidini
D) Ana yol-tali yol kavsagini

13. Asagidakilerden hangisi daralan kaplama isaretlerinden degildir?

14. Sekildeki trafik isareti neyi yasaklamaktadir?

A) Sola dönüsü
B) Saga dönüsü
C) U dönüsünü
D) Park etmeyi

15. Asagidakilerden hangileri gabari ile ilgilidir?

A) I-II
B) I-III
C) II-III
D) I-II-III

16. Sekildeki kara yolunda sürücülerin asagi-dakilerden hangisini yapmalari yasaktir?

A) Gidis yönüne göre sag seritten gitmeleri
B) Trafik zorunlulugu nedeniyle durmalari
C) Her iki aracin ayni seritte seyretmeleri
D) Gidis yönüne göre sol seridi geçis amaçli kullanmalari

17. Bir kavsakla;
1. Trafik isaret levhalari
2. Trafik görevlisi
3. Isikli isaret cihazi
bulunmasi hâlinde, sürücü bunlara hangi sira ile uymak zorundadir?
A) 1-2-3
B) 2-3-1
C) 3 -2 -1
D) 3-1-2

18. Kavsaklara kaç metre kala serit degistirmek yasaktir?
Yerlesim yerleri içinde – Yerlesim yerleri disinda
(metre) (metre)
A) 30 – 150
B) 50 – 200
C) 60 – 250
D) 70 – 300

19. Yerlesim yerleri disindaki yollarda, aksine bir isaret yoksa motosikletler için azami hiz saatte kaç kilometredir?
A) 50
B) 60
C) 70
D) 80

20. Tünel veya dar köprüye yaklasan sürücünün asagidakilerden hangisini yapmasi uygundur?
A) Tasit yolu üzerinde duraklamasi
B) Önündeki araci geçmesi
C) Hizini artirmasi
D) Hizini azaltmasi

21. Otoyolda 110 km/saat hizla seyreden bir aracin, önündeki araci takip mesafesi en az kaç metre olmalidir?
A) 50
B) 55
C)60
D) 65

22. Kavsaklara yaklasirken yol üzerine çizilmis oklar neyi ifade eder?
A) Hizin artirilmasi gerektigini
B) Durma, duraklama ve park etmenin yasaklanmis oldugunu
C) Saga ve sola dönülemeyecegini
D) Zamaninda uygun seride girilmesi gerektigini

23. Sekle göre asagidakilerden hangisinin yapilmasi dogrudur?

A) 2 numarali aracin 3 numarali aracin geçisine yardimci olmasi
B) 2 numarali aracin hizini artirmasi
C) 2 numarali aracin 1 numarali araci sollamasi
D) 1 numarali aracin karsi seride geçmesi

24. Asagidaki durumlarin hangisinde hiz artirilir?
A) Öndeki araç geçilirken
B) Kavsaklara yaklasirken
C) Bir baska araç tarafindan geçilirken
D) Saga veya sola dönerken

25. Sekle göre, 1 numarali araç sürücüsü asagidakilerden hangisini yapmalidir?

A) Öndeki aracin geç isaretine uymalidir.
B) Hizini artirarak öndeki araci geçmelidir.
C) Öndeki araca takip mesafesinden daha fazla yaklasmalidir.
D) Takip mesafesine uyarak bulundugu seridi izlemelidir.

26. Kavsaklarda saga ve sola dönüs kavisleri asagidakilerin hangisincleki gibi olmalidir?
Saga – Sola
A) Genis – Dar
B) Dar – Genis
C) Dar – Dar
D) Genis – Genis

27. Sekildeki araçlarin geçis hakki sirasi nasil olmalidir?

A) 2 – 3 -1
B) 3 – 1 – 2
C) 1 – 2 – 3
D) 3 – 2 – 1

28. Sekildeki kara yolu bölümünde, 1 ve 2 numarali otomobillerin karsilasmasi durumunda asagidakilerden hangisinin yapilmasi dogrudur?

A) 1 numaralinin hizini artirmasi
B) 2 numaralinin hizini artirmasi
C) 2 numaralinin geçis hakkini kullanmasi
D) 1 numaralinin hizini artirip, korna çalmasi

29. Asagidakilerden hangisinin geçis üstünlügü yoktur?
A) Toplu tasima araçlarinin
B) Cankurtaran ve yarali tasiyan araçlarin
C) Alarm durumunda sivil savunma hizmeti yapan araçlarin
D) Sanik veya suçlu takip eden araçlarin

30. Hemzemin geçitle asagidakilerden hangisinin yapilmasi yasaktir?
A) Hizin azaltilmasi
B) Bariyer kapali ise durulmasi
C) öndeki aracin geçilmesi
D) Bariyer açik ise dikkatli geçilmesi

31. Asagidakilerden hangisi durmaya örnektir?
A) Park etmek
B) Kirmizi isikta beklemek
C) Yük bosaltmak
D) Yolcu indirmek ve bindirmek

32. Bekleme amaciyla yapilan duraklamanin süresi en çok kaç dakikadir?
A) 20
B) 15
C) 10
D) 5

33. Karsidan gelen araçla karsilasildiginda uzagi gösteren isiklarin yerine hangisi yakilmalidir?
A) Yakini gösteren isiklar
B) Park isiklari
C) Acil uyari isiklari
D) Dönüs isiklari

34. Zorunlu mali sorumluluk sigortasi asagidaki teminatlardan hangisini kapsamaz?
A) Maddi hasari
B) Tedavi giderlerini
C) ölüm tazminatini
D) Manevi tazminati

35. Maddi hasarli trafik kazasina karisan sürücülerin asagidakilerden hangisini yapmalari uygundur?
A) Kaza tespit tutanagi düzenlemeleri
B) Yolu trafige kapatmalari
C) Araçlarini çalisir hâlde tutmalari
D) İlk yardim önlemlerini almamalari

36. Asagidakilerin hangisinde 1 numarali tasit sürücüsü asli kusurludur?

37. Asagidakilerden hangisi araç sahiplik belgesidir?
A) Sürücü belgesi
B) Tescil belgesi
C) Araç imalat belgesi
D) Servis bakim belgesi

38. A1 sinifi sürücü belgesiyle asagidakilerden hangisi kullanilabilir?
A) Kamyon
B) Otobüs
C) Minibüs
D) Motorlu bisiklet

39. Çevre kirliligini önlemek amaciyla yapilan çalismalara ne denir?
A) Çevre koruma
B) Çevre
C) Çevre düzeni
D) Çevre hakki

40. Asagidakilerden hangisi çevreyi olumlu etkiler?
A) Araç bakimlarinin düzenli olarak yaptirilmasi
B) Trafik yogunlugu nedeniyle trafik akisinin çok yavas olmasi
C) Araç egzozlarinin patlak veya tikanik olmasi
D) Araca gereginden fazla yolcu alinmasi

TRAFIK ve ÇEVRE BILGISI TESTI BITTI. LÜTFEN CEVAPLARINIZI KONTROL EDIP MOTOR ve ARAÇ TEKNIGI BILGISI TESTINE GEÇINIZ.

TRAFIK ve ÇEVRE BILGISI CEVAPLARI:
1. D
2. C
3. C
4. B
5. D
6. B
7. A
8. C
9. B
10. C
11. C
12. A
13. B
14. B
15. A
16. C
17. B
18. A
19. C
20. D
21. B
22. D
23. A
24. A
25. D
26. B
27. B
28. C
29. A
30. C
31. B
32. D
33. A
34. D
35. A
36. C
37. B
38. D
39. A
40. A

 

23 Agustos 2008 A1-A2 Sinifi MOTOR ve ARAÇ TEKNIGI BILGISI Sorulari-Cevaplari

1. Asagidakilerden hangisi araçlarda gücün kaynagidir?
A) Motor
B) Tekerlek
C) Vites kutusu
D) Şaft

2. Motorlarda dört zamanin olusum sirasi asagidakilerin hangisindeki gibi olur?
A) Emme – Atesleme – Egzoz – Sikistirma
B) Egzoz – Emme – Atesleme – Sikistirma
C) Atesleme – Emme – Sikistirma – Egzoz
D) Emme – Sikistirma – Atesleme – Egzoz

3. Sikistirilmis yakit ile hava karisimini buji ile atesleyerek çalisan motor hangisidir?
A) Dizel motoru
B) Mars motoru
C) Benzin motoru
D) Buhar makinesi

4. Asagidakilerden hangisi su ile sogutmali motorda sogutma sistemi parçasidir?
A) Karbüratör
B) Termostat
C) Kondansatör
D) Distribütör

5. Asagidakilerden hangisi buji ile atesle-meli motorlarda yakit olarak kullanilir?
A) Alkol
B) Benzin
C) Gaz yagi
D) Motorin

6. Asagidakilerden hangisi motorun elemanidir?
A) Karter
B) Rot
C) Tekerlek
D) Mahruti

7. Buji hangi sistemin elemanidir?
A) Sogutma sisteminin
B) Atesleme sisteminin
C) Yaglama sisteminin
D) Sarj sisteminin

8. Akümülatörün elektrolit seviyesi azalmis ise ne ilave edilir?
A) Asit
B) Hidrolik
C) Saf su
D) Antifriz

9. Motor çalismazken akümülatörün görevi asagidakilerden hangisidir?
A) Aydinlatma sistemini ve özel alicilari çalistirmak
B) Diferansiyeli çalistirmak
C) Yaglamayi saglamak
D) Vites kutusunu çalistirmak

10. Klasik atesleme sistemli araçlarda motor çalismazken, kontak anahtari atesleme durumunda açik unutulursa, asagidakilerden hangisi yanabilir?
A) Bujiler
B) Endüksiyon bobini
C) Konjektör
D) Flasör

11. Asagidakilerden hangisi distribütörün görevidir?
A) Akümülatörü sarj etmek
B) Egzoz gazinin çikisini saglamak
C) Atesleme sirasina göre bujilere akım dagitmak
D) Motor suyunu sogutmak

12. Kontak anahtarinin görevi nedir?
A) Atesleme yapmaktir.
B) Akümülatörü sarj etmektir.
C) Motora ilk hareketi vermektir.
D) Elektrik devresini açip kapatmaktir.

13. Bir motosikletin egzoz dumani siyah renkte çikiyorsa, muhtemel ariza asagidakilerden hangisidir?
A) Motor sicakligi artmistir.
B) Motor yagi kirlenmistir.
C) Karisim orani bozulmustur.
D) Motor yagi kalinlasmistir.

14. Asagidakilerden hangisi rölanti devrinin yüksek olmasina bagli olarak meydana gelir?
A) Motorun sarsintili çalismasi
B) Yakit tüketiminin düsmesi
C) Hava tüketiminin düsmesi
D) Yakit tüketiminin artmasi

15. Motor yaginin seviyesi, yag çubugunun neresinde olmalidir?
A) İki çizgisi arasinda
B) Alt çizgide
C) Üst çizgiden yukarida
D) Alt çizgiden asagida

16. Motor çalisirken yaglamanin olup olmadigi asagidakilerin hangisinden anlasilir?
A) Yag çubugundan
B) Yag karterinden
C) Yag göstergesinden
D) Yag filtresinden

17. Motor yag seviyesi kontrol edilirken asagidakilerden hangisine dikkat edilir?
A) Aracin ön tarafinin kalkik olmasina
B) Aracin düz zeminde olmasina
C) Aracin arka tarafinin kalkik olmasina
D) Aracin yan tarafina egik olmasina

18. Araçta sigortalardan biri atmis ise yerine ne takilmalidir?
A) Çelik tel
B) Tel sarilmis sigorta
C) Sigara kâgidi sarilmis sigorta
D) Ayni amperde sigorta

19. Asagidakilerden hangisi araçta fazla yakit sarfiyatina sebep olur?
A) Frenlerin siki olmasi
B) Frenlerin gevsek olmasi
C) Frenlerin yagli olmasi
D) Frenlerin normal olmasi

20. Debriyaj teli kopmus ise ne olur?
A) Aracin hizi artar.
B) Aracin gücü artar.
C) Araç vitese geçmez.
D) Aracin freni tutmaz.

TEST BITTI. CEVAPLARINIZI KONTROL EDINIZ.

MOTOR ve ARAÇ TEKNIGI BILGISI CEVAPLARI:


1. A
2. D
3. C
4. B
5. B
6. A
7. B
8. C
9. A
10. B
11. C
12. D
13. C
14. D
15. A
16. C
17. B
18. D
19. A
20. C


Her ders kendi içerisinde 100 puan üzerinden degerlendirilecektir. Basarili sayilabilmeniz için her dersten -ayri ayri- 70 puan almaniz gerekir.

  • A1-A2 sinifi ehliyet sinavindan geçmem için kaç dogru yapmam gerekir?

İlkyardim 30 soruda 21 dogru,
Trafik 40 soruda 28 dogru,
Motor 20 soruda 14 dogru
yaparsaniz; her bir testten 70 puan alarak sinavi geçmis olursunuz.

Bu konuyu okuyanlar şunları da okudu:

Sayfaya yorum yazınız

Yorumunuzu aşağıdaki kutuya yazınız ve Gönder'e tıklayınız.

WP Theme & Icons by N.Design Studio | Türkçe Çeviri: WP Arşiv
Yazılar RSS Yorumlar RSS Giriş